Museumtip: leer alles over de natuur bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden

Een museum dat al een hele tijd op mijn verlanglijstje stond was Naturalis Biodiversity Center. Ik had al vele goede verhalen over het museum gehoord en wilde die topstukken zoals de mammoet en de T. rex nu wel eens zelf bekijken! 

Over Naturalis Biodiversity Center

Naturalis Biodiversity Center, gevestigd in Leiden, is een wereldberoemd natuurhistorisch museum. Het museum bezit één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Naturalis richt zich op de natuurlijke diversiteit van onze planeet en laat je kennismaken met de evolutie van planten en dieren, geologie en antropologie. Het museum heeft een rijke verzameling van bijvoorbeeld fossielen, mineralen en insecten. Er zijn verschillende vaste collecties en wisselende tentoonstellingen die op interactieve en educatieve wijze zijn samengesteld.

Leuk feitje! Naturalis is zelfs uitgeroepen tot Europees museum van het jaar 2021!

Het gebouw zelf is ook het bekijken waard!

De collecties

Het museum bevat een aantal vaste collecties zoals bijvoorbeeld Leven, De ijstijd en De evolutie. Ik vond alle collecties erg leuk en interessant. Het Leven toont talloze dieren; van mysterieuze onderwaterwezens tot kleurrijke vogels. De Evolutie vond ik mega interessant, omdat daar bijvoorbeeld een steen lag van maar liefst 3,76 miljard jaar oud. Dat is toch niet te geloven? Het enige minpuntje vond ik dat er weinig informatieborden staan. Ik had het leuk gevonden om net wat meer te leren over de museumstukken.

De dinotijd

Een van de meest opmerkelijke collecties in Naturalis is de dinosauruscollectie. Het museum bezit enkele van de meest uitzonderlijke dinosaurusfossielen ter wereld, waaronder complete skeletverzamelingen van verschillende soorten dinosauriërs. Je kunt deze opmerkelijke wezens ontdekken en leren over hun leven en de tijd waarin ze leefden. De dinosauruscollectie van Naturalis is samengesteld uit fossielen die over de hele wereld zijn verzameld, en het museum blijft voortdurend nieuwe vondsten doen en toevoegen aan de collectie. Ik was écht onder de indruk van deze collectie! Niet normaal hoe groot sommige dino's zijn en bovendien een beetje onwerkelijk hoe oud de vondsten zijn!

Door de mensen op de rechterfoto kun je goed zien hoe groot de dino is

Entreeprijzen

  • Vanaf 4 jaar: €17
  • Tot en met 3 jaar: gratis
  • CJP-pas of studentenkaart: €12,75
  • Museumjaarkaart: gratis

Openingstijden

Naturalis is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Locatie


Bereikbaarheid

De beste manier om naar Naturalis af te reizen is met de trein. Het museum zit namelijk om 10 minuutjes lopen van Centraal Station Leiden.

Kom je met de auto? Navigeer dan naar onderstaand adres. Een parkeerticket voor het parkeerterrein van Naturalis is voor €7,50 verkrijgbaar in het museum. 

Darwinweg 2
2333 CR Leiden