Wandelen naar de Gößnitz waterval in het Oostenrijkse Karinthië

In de zomer van 2022 verbleef ik drie weken in de buurt van Heiligenblut in het Oostenrijkse Karinthië: een super mooi gebied en de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers! Ik maakte talloze wandelingen, waaronder de korte wandeling naar de Gößnitz waterval. 

De wandeling naar de Gößnitz waterval samengevat

  • In het Oostenrijkse Karinthië, nabij Heiligenblut
  • Lengte: 3,5 kilometer
  • Duur: 1 uur
  • Kort steil stuk, maar goed te doen voor iedere wandelaar
  • Ook leuk met kinderen

Je wandelt door het bos en langs dit riviertje

Wandelen naar de Gößnitz waterval

Vanaf de parkeerplaats volg ik de bordjes "Natura Mystica". Leuke struinpaadjes leiden me dwars door het bos en langs een kraakhelder riviertje. Langs de route is van alles te beleven: er staan bordjes met informatie over het gebied, er is een heuse waterbaan én er staan vergrootglazen waarmee je de natuur in close-up kunt bekijken. Mega leuk, ook voor mij als volwassene. 

De wandeling is redelijk vlak, alleen het laatste stukje naar de 70 meter hoge waterval is wel behoorlijk steil. Dit is maar een klein stukje en daardoor is de wandeling met kinderen ook goed te doen! En de klim is zeker de moeite waard, want zodra je boven bent is het uitzicht op de waterval fenomenaal! 

Goed om te weten is dat je vooral in de schaduw loopt. Dit in combinatie met het opspattende water maakt dat het best een fris tochtje kan zijn. Trek daarom laagjes aan.

In totaal is de wandeling zo'n 3,5 kilometer en daardoor ook voor de ongeoefende wandelaar goed te doen. Ik deed iets meer dan een uurtje over de tocht en dat kwam doordat ik bij de waterval een tijdje op een bankje heb gezeten. 

Tip! Trek stevige wandelschoenen aan, want de paden zijn onverhard en kunnen behoorlijk nat en glad zijn.

Mooie alpenweides en de waterbaan

Tips voor de wandeling naar de Gößnitz waterval

  • Stevige wandelschoenen zijn aan te raden.
  • Trek laagjes aan. Door het dichte bos en het opspattende water kan het fris zijn.
  • Ook leuk met kinderen dankzij de informatiebordjes, de waterbaan en de vergrootglazen.

Hoe bereik ik de Gößnitz waterval?

De Gößnitz waterval ligt vlakbij het plaatsje Heiligenblut. Stel je navigatie in op Winkl 100, Heiligenblut. Je bereikt dan de parkeerplaats met de naam Parkplatz Retschitzbrücke. Parkeren is er gratis.

Parkeerplaats 
Winkl 100, Heiligenblut
Oostenrijk

LocatieLezen over activiteiten in de buurt van de Gößnitz waterval?