Dagtrip vanuit George Town: bezoek de enorme Kek Lok Si tempel

Tijdens mijn rondreis door Maleisië bezocht ik de stad George Town. Op internet las ik dat mensen deze stad een van de hoogtepunten van hun reis door Maleisië vonden en dus was mijn enthousiasme aangewakkerd. Maar eerlijk: ik vond er weinig aan. Na een ochtend rondwandelen door de stad had ik het eigenlijk wel gezien. Geen bijzondere bezienswaardigheden en geen fijne sfeer. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een uitstapje en zo belandde ik bij een van de grootste tempels van Zuidoost-Azië.

Het complex is enorm en bestaat uit verschillende gebouwen

Over de Kek Lok Si tempel

De Kek Lok Si tempel is een beroemd boeddhistisch heiligdom gelegen in dorpje Air Itam, vlakbij George Town. Het is een van de grootste boeddhistische tempels in Zuidoost-Azië en staat bekend om zijn prachtige architectuur en uitgestrekte terrein. De tempel werd gebouwd in 1890 en heeft sindsdien vele renovaties en uitbreidingen ondergaan. Het meest opvallende kenmerk van de Kek Lok Si tempel is de zeven verdiepingen tellende Pagode van Rama VI, die een hoogte bereikt van 30 meter en versierd is met duizenden Boeddhabeelden en beelden van de goden van de Chinese mythologie.

Ik was écht onder de indruk van de Kek Lok Si tempel. Het complex is enorm en ik vond het echt een verademing om de Maleisische cultuur te proeven. Die miste ik namelijk een beetje in George Town.

Het tempelcomplex is rijkelijk versierd met felgekleurde beelden en planten. Het letterlijke hoogtepunt van de tempel is de pagode. Voor zo'n €0,40 koop je een toegangsticket en kun je het zeven verdiepingen tellende gebouw beklimmen! Vanaf de bovenste verdieping kun je tevens uitkijken over de rest van het tempelcomplex en het omliggende gebied. Aanrader! Verder zou ik de vijver vol met honderden schildpadden zeker niet overslaan.


Niet normaal hoeveel schildpadden er in de vijver zitten!

De Kek Lok Si tempel bereiken vanuit George Town

Om de Kek Lok Si tempel vanuit George Town te bereiken, zijn er verschillende mogelijkheden. Ik nam de bus en die bracht mij in ongeveer 45 minuten naar de tempel. Gebruik Google Maps om te kijken welke buslijn voor jou het beste past. De bus kost 2 RM (nog geen 50 cent) voor een enkeltje. Je kunt het ticket contant betalen bij de buschauffeur. 

Een andere manier is om een ​​taxi of Grab te nemen, wat ongeveer 20 à 30 minuten duurt, afhankelijk van het verkeer. 

Locatie


Entreeprijzen

Je kunt het tempelcomplex gratis bezoeken en voor een bezoek aan de pagode betaal je 2 RM (zo'n €0,42). 

Ook op reis naar Maleisië?

    ✔ Vind goedkope vliegtickets naar Maleisië
    ✔ Boek een betaalbaar hotel of hostel in Maleisië
    ✔ Boek een complete pakketreis naar Maleisië
    ✔ Bestel een handige reisgids over Maleisië
    ✔ Bekijk alle tips voor reizen naar Maleisië

Dit artikel bevat affiliate links