Tips voor Pulau Pangkor: een nog onontdekt tropisch paradijs in Maleisië

Na een bezoek aan het drukke Kuala Lumpur was ik echt even toe aan wat rustigere dagen. Daarom besloot ik vanuit Kuala Lumpur naar Pulau Pangkor (Pangkor eiland) te reizen, een klein en gemoedelijk eiland voor de westkust van Maleisië. En wat was dat een goede keus! Ik verbleef vlakbij het mooiste strand van het eiland en heb er twee dagen keihard gechillt. 

Onbewerkte foto's van Coral Beach!

Hoe bereik ik Pangkor?

Pangkor is gemakkelijk te bereiken vanuit Kuala Lumpur. Vanaf het grote TBS busstation in Kuala Lumpur nam ik voor 27,50 RM (zo'n €6) de bus naar het stadje Lumut. Er gaan meerdere bussen per dag. Op busonlineticket.com kun je van tevoren een ticket boeken en ook is het mogelijk om in het TBS bij een loket een ticket te kopen.

Na een busreis van ongeveer 4 uur kwam ik aan in Lumut en boekte ik bij een loket een ticket voor de ferry. Een ticket kost ongeveer €3. Je krijgt automatisch een retourticket dat een maand geldig is. Bewaar je ticket dus goed voor de terugreis! De ferry's gaan tussen 7.00 en 20.30 uur. 

Eenmaal aangekomen op Pangkor kun je bij de ferry in een van de knalroze taxibusjes stappen. Die brengen je voor een paar Maleisische ringgit naar je accommodatie.

Accommodaties op Pangkor

Er zijn verschillende accommodaties op Pangkor en de meeste zijn iets duurder dan de gemiddelde basic tweepersoonskamer in de rest van het land. Ik koos uiteindelijk voor Vagary Pangkor, op zo'n 10 minuutjes lopen van Coral Beach. Voor ongeveer €26 per nacht had ik een schattig maar basic ingericht huisje voor twee personen met een eigen badkamer. Helemaal prima! Vagary ziet er overigens erg leuk uit doordat alle huisjes wit zijn en zijn uitgerust met een gekleurde voordeur! Een ander pluspunt: je kan onbeperkt gratis water pakken.


Grote kans dat je neushoornvogels spot op Pangkor

Doen op Pangkor: Coral Beach en neushoornvogels spotten

Wat ik deed op Pangkor? Eigenlijk niet zoveel! Ik spendeerde twee volle dagen op een van de mooiste stranden van het eiland: Coral Beach. Toen ik het eiland bezocht was het hier super rustig, echt heerlijk! Het zand is wit, het water is warm en blauw, er zitten geen kwallen in de zee en de zonsondergangen zijn fenomenaal. 

Wil je toch iets meer zien van het eiland? Dan zou je Dutch Fort en de Chinese tempel Foo Lin Kong kunnen bezoeken. Verder is er eigenlijk niet mega veel te doen en kom je er vooral om lekker te relaxen! Ik lag op het strand, zwom in de zee, spendeerde wat tijd in restaurantjes en spotte een heleboel neushoornvogels. Die zitten namelijk veel op Pulau Pangkor. Rondom Coral Beach vliegen ze om je oren, want ze worden daar namelijk gevoerd.

Eten op Pangkor

Om eerlijk te zijn: ik heb de hele tijd in hetzelfde restaurantje gezeten. Bij Coral Beach zit het super betaalbare Daddy's Cafe. Een basic menukaart, maar met tafeltjes op het strand! Hier kwam ik dus 2,5 dag lang voor zowel lunch als diner. Vooral de pita met kip is een echte aanrader!

Extra leuk: de muziek werd op ons afgestemd. Er werd door een van de obers aan ons gevraagd waar we vandaan komen en niet heel veel later klonk Lil Kleine door de speakers. Niet heel authentiek maar wel erg grappig! Misschien kregen wij deze speciale behandeling omdat we zo'n 60 uur in en rondom het restaurantje spendeerden, haha.

Coral Beach, mijn accommodatie en pita's bij Daddy's Cafe

Hoeveel tijd heb ik nodig voor Pangkor?

Met een volle dag zit je al goed. Het eiland is namelijk helemaal niet groot en daarom perfect in korte tijd te verkennen. Ik verbleef echter twee volle dagen op het eiland omdat ik het gewoon zo'n fijn plekje vond!

Locaties