Doen tijdens je bezoek aan Da Lat: rodelen naar de Datanla waterval

Tijdens mijn backpackreis door Vietam bezocht ik het bergdorpje Da Lat. Da Lat ligt in het zuiden van het land en is bekend om haar Franse invloeden en de omliggende natuur. Het stadje zelf vond ik niet heel bijzonder, de natuur echter wel! Je kunt hier allerlei activiteiten ondernemen zoals canyoning en rodelen naar de Datanla waterval. Dat laatste probeerde ik en dat is wat mij betreft een dikke aanrader!

Je kunt rodelen naar de waterval

Over de Datanla waterval bij Da Lat

De Datanla Waterfall is een populaire toeristische bestemming in Vietnam, gelegen nabij het stadje Da Lat in de provincie Lam Dong. Het is een krachtige en indrukwekkende waterval, met een hoogte van ongeveer 20 meter, die omringd is door dichte jungle en bergen. 

Rodelen naar de Datanla waterval

De leukste manier om bij de Datanla waterval te komen is met de rodelslee! Vanaf de ingang van de attractie stap je op de rodelslee en glijd je in een paar minuten door de bossen naar beneden. Extra leuk: je kunt met z'n tweeën op één karretje! Eenmaal beneden kun je over de bruggetjes en stenen rondom de waterval lopen. Vervolgens kun je ervoor kiezen om je in de rodelslee omhoog te laten trekken of om - zoals ik het deed - zelf terug naar boven te wandelen. Ik raad je aan om alleen de rodelslee naar beneden te nemen. Terug naar boven getrokken worden is redelijk saai en dan is het leuker om zelf een wandeling door de bossen te maken!

De Datanla waterval is mooi om te bekijken en de natuur is prachtig. Wel is de waterval een populaire attractie en dat merk je. Zo staat er bijvoorbeeld een enorm gorillabeeld naast de waterval en is het behoorlijk druk... Je kunt met een gerust hart Vietnam verlaten wanneer je de Datanla waterval hebt gemist, maar het stukje rodelen is gewoon erg leuk. Bezoek de attractie dus als je tijd genoeg hebt en zin hebt in wat actie. 


Openingstijden

Je kunt de Datanla waterval iedere dag bezoeken tussen 7.00 en 17.00 uur.

Tickets voor de Datanla waterval

Een entreeticket voor de Datanla waterval kost 30.000 dong (€1,20). Neem je de rodelslee naar beneden? Dan kost dit 80.000 dong (€3,20) extra. Wil je ook met de rodelslee naar boven worden getrokken? Dan betaal je 170.000 dong (€6,60). Neem je het wandelpad naar beneden en weer terug naar boven? Dan betaal je alleen het entreeticket. Je kunt de tickets kopen bij de loketten bij de ingang.

LocatieHoe bereik ik de Datanla waterval?

Neem vanuit Da Lat een Grab taxi naar de waterval. Dit kostte mij 81.000 dong voor een enkele reis, omgerekend zo'n €3,15. De rit zal ongeveer 10 minuten duren.

Kom je met de scooter of auto? Navigeer dan naar het onderstaande adres. De waterval is gelegen aan de doorgaande weg en er is een grote parkeerplaats.

Ingang Datanla waterval
QL20 Đèo Prenn, Phường 3
Thành phố Đà Lạt, Lâm Đồng 66000