Kanovaren in de Franse Dordogne: slingeren langs kastelen en rotswanden

In het zuidwesten van Frankrijk vind je de Dordogne. Het is het op twee na grootste departement van het land en het staat bekend om haar eeuwenoude kastelen en burchten. Doordat de zomers er heerlijk warm zijn - zo'n 6 graden Celsius warmer dan in Nederland - is het een ideale zomervakantiebestemming!

De regio staat bekend om haar eeuwenoude kastelen en schilderachtige dorpjes

Bezienswaardigheden in de Dordogne

Er is genoeg te ontdekken in de Dordogne! Hieronder lees je over mijn favoriete bezienswaardigheden, maar er zijn nog veel meer mooie plekjes in het departement.

Kasteel van Castelnaud

Het kasteel van Castelnaud ligt hooggelegen op een rotswand boven de Dordogne rivier. Dit middeleeuwse kasteel wordt gezien als een van de mooiste van Frankrijk en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken! Ikzelf voer langs dit kasteel met mijn kanotochtje.

Sarlat

Sarlat is een van de populairste bezienswaardigheden in de regio. Deze historische stad heeft een autovrij centrum is en daarom een heerlijke plek voor toeristen. Wanneer je door de authentieke straatjes van dit stadje loopt, krijg je even het gevoel alsof je terug bent gegaan in de tijd.

Rocamadour

Rocamadour is een bedevaartsplaats gebouwd tegen een rots. Onderaan de rots vind je een gezellig, middeleeuws stadje, iets hoger staat een kerk en bovenop de rots is een kasteel gebouwd. Een bijzondere plek om te bezoeken. 

Het water in de rivier is rustig en stroomt traag

Ik huurde een kano bij A Canoë-Raid

Een toffe manier om de Dordogne te verkennen is per kano. Laat je meevoeren op de stroom van de Dordogne of de Vézère, twee prachtige rivieren die door het hart van de Périgord Noir slingeren. Beleef het avontuur van de ‘rivierschippers’ en geniet van het schitterende landschap met zijn rotswanden, kastelen hoog boven de rivier, strandjes en schilderachtige dorpjes!

Er zijn talloze bedrijven die kano's verhuren, maar ik huurde er eentje bij A Canoë-Raid in het plaatsje Siorac-en-Périgord. Je kunt er zelf je kanotocht samenstellen; je bepaalt zelf je vertrekpunt op de Dordogne of de Vézère, de duur van de tocht en het eindpunt van de tocht in Siorac of Limeuil.

Ik vond de kanotocht erg leuk. Het water is rustig en de omgeving is prachtig. Je vaart langs steile rotswanden, onder boogbruggen door, langs eeuwenoude kastelen en je passeert de nodige schilderachtige dorpjes. Na je kanotocht word je met een busje weer teruggebracht naar het beginpunt. Handig! 

De kano's hadden een zitje, waardoor je best comfortabel zat. Het was af en toe wel flink peddelen, omdat de rivier traag stroomt. Gelukkig zijn er onderweg genoeg strandjes waar je even uit kunt rusten of een picknickstop kunt maken!

Onderweg kwam ik langs het kasteel van Castelnaud

Praktische informatie over kanovaren in de Dordogne

Een kano huren bij A Canoë-Raid

De tarieven voor de huur van een kano zijn afhankelijk van de lengte van je tocht. Voor een tocht van 2 uur betaal je bijvoorbeeld €15 en voor 5 uur betaal je €22. Alle tarieven vind je hier. Let op: er moet contant betaald worden, omdat er geen stroom is bij de opstapplaats. 

Locatie


Bereikbaarheid

A Canoë-Raid in Siorac-en-Périgord is gemakkelijk te bereiken met de auto en parkeren is er gratis. Het is ook mogelijk om je door het personeel van A Canoë-Raid op te laten halen en weg te laten brengen van/naar de treinstations van Siorac en Le Buisson.

A Canoë-Raid
24170 Siorac-en-Périgord

Meer weten over een kano huren bij A Canoë-Raid? Bezoek dan de Nederlandse website.


Dit artikel bevat affiliate links