Langs de koeien en de ijsglijbaan: ik testte The Moo Ice drive-thru in Heenvliet

De drive-thru's in Nederland schieten als paddenstoelen uit de grond. En dat is niet zo gek. Nu door het Coronavirus veel bedrijven hebben moeten sluiten, is zo'n drive-thru een ideale - en ontzettend leuke - manier om tóch inkomsten te genereren. Zelf ben ik fan van de drive-thru's. Even de deur uit op een veilige manier en tegelijkertijd steun je lokale ondernemingen. Klinkt goed, toch?!


Eerder deze week plaatste ik al een compleet overzicht van ALLE drive-thru's in Nederland die ik kon vinden. Urenlang heb ik Google, kranten en social media afgespeurd om het overzicht zo volledig mogelijk te maken. Zelf had ik echter nog geen een van de drive-thru's geprobeerd, dus het was tijd om daar verandering in te brengen! Daarom reisde ik afgelopen dinsdag 5 mei af naar Heenvliet om The Moo Ice drive-thru (+1 voor de naam!) te testen.

Over The Moo Ice drive-thru

De drive-thru wordt georganiseerd door melkveebedrijf Van Leeuwen. Op de Facebookpagina las ik dat je een ritje langs de koeien, kalfjes, schapen en de lammetjes kunt maken en dat je daarnaast melk, ijs en chocolade kunt kopen. Dit wilde ik testen!


De boerderij

De drive-thru was vanaf 11.00 uur geopend en toen wij rond 11.10 uur aan kwamen rijden, stond er al een kleine rij met auto's die ook een lekker ijsje wilden bemachtigen. Na een half uurtje wachten op de rustige weg naar de boerderij toe, mochten we het erf op. Allereerst sla je rechtsaf richting die koeienstal en kom je langs de kalfjes.


Vervolgens reden we door en kwamen we bij de schapen. Tientallen schapen én lammetjes stonden lekker in de zon.

Omdat aan het einde van de drive-thru ijs, chocolade en melk verkocht wordt en het verkeer daardoor een beetje opstroopt, heb je genoeg tijd om de koeien en schapen te bekijken. Je rijdt namelijk af en toe een paar meter stapvoets om vervolgens weer even stil te staan. Over de hele drive-thru heb ik uiteindelijk zo'n 20 minuten gedaan.

De speurtocht

Voor de kinderen is er ook een speurtocht georganiseerd. Op de Facebookpagina staat een template die je thuis kunt uitprinten. Op het terrein vind je vervolgens figuren waar een letter bij hoort. Als je alle letters gevonden hebt en ze achter elkaar plakt, krijg je een zin!

Ook hangen er geplastificeerde papiertjes met weetjes. Zo las ik bijvoorbeeld dat de koeien het hooi niet meer hoeven als er een gat zit in het plastic dat om de balen heen zit.


IJs, melk en chocolade

Aan het einde van de drive-thru worden er twee rijen gevormd en kun je ijs, chocolade en melk kopen. Een fles verse melk kost €3, een zakje met chocolade van All About Chocolade kost €5 en een bakje met 2 bolletjes huisgemaakt ijs van dezelfde smaak kost €2,50.

Ikzelf ging voor een bakje met mango sorbetijs en deze smaakte heerlijk! Andere smaken waar je uit kunt kiezen zijn chocolade, witte chocolade, vanille, aardbei, koekjes-karamel, karamel-zeezout en yoghurt-amarena. Genoeg keuze dus!

Omdat er contactvrij gewerkt wordt, is er een glijbaan beschikbaar die de producten bij je in de auto aflevert. Ook is er een pinautomaat op een stok en een klomp aan een stok voor het contant geld. Erg slim en leuk bedacht!


Zelf vond ik The Moo Ice drive-thru ontzettend leuk! Je moet er even voor in de rij staan, maar je krijgt er wel een leuk uitje voor terug. Het ijs was heerlijk en daarnaast is het ook erg grappig om langs de koeien en de schapen te rijden. Een grote aanrader dus!

Praktische informatie over The Moo Ice drive-thru

Prijzen

Entree van de drive-thru is gratis.

Coronamaatregelen

De 1,5 meter afstand regel - en alle andere maatregelen die de overheid heeft opgesteld - wordt gewaarborgd. Stap dus alleen met je eigen gezin in de auto voor een ritje door deze drive-thru.

Openingstijden

Benieuwd of de drive-thru binnenkort nog een keertje geopend is? Check dan de The Moo Ice drive-thru Facebookpagina voor de laatste updates. 

Locatie


Bereikbaarheid

De drive-thru wordt georganiseerd door melkveebedrijf Van Leeuwen in Heenvliet. Heenvliet ligt in de provincie Zuid-Holland, op zo'n 25 kilometer ten zuidwesten van Rotterdam.

The Moo Ice drive-thru
Drieendijk 15 
3218 LB Heenvliet

Meer lezen over Coronaproof activiteiten?