Uitje voor het hele gezin in bloesemregio de Betuwe: fatbiken langs de Linge

Misschien ken je de E-chopper wel? De stoere scooters met dikke banden die je tegenwoordig óveral ziet rijden. Maar heb je ook al eens van de fatbike gehoord? Nog zo'n hip vervoersmiddel dat zich perfect leent voor een leuk uitje in een mooie regio. Ik stapte op een fatbike om de omgeving rondom de rivier de Linge te verkennen.

Ik huurde een fatbike bij Stalenros Fatbike verhuur

West Betuwe is een gemeente in het zuidwesten van de provincie Gelderland. De gemeente huisvest het dorpje Spijk, dat de thuisbasis is voor Stalenros Fatbike verhuur. Hier kun je een stoere fiets huren waarmee je de prachtige regio rondom het riviertje de Linge kunt verkennen! 

Voor het besturen van de fatbike heb je geen rijbewijs nodig. Ze zijn dus voor iedereen geschikt, mits 12 jaar en minimaal 1,60 meter lang.

Rijden over dijkjes langs de Linge

Fatbiken langs de Linge en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Stalenros Fatbike verhuur heeft verschillende routes uitgezet. Ik koos voor een dag touren door de regio waarbij ik de Linge en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt ontdekte. De route is 45 kilometer en daar ben je dus wel een dagje zoet mee! Zeker als je onderweg af en toe een stop maakt of een pauze neemt op een van de fijne terrasjes langs de route.

De rivier de Linge stroomt door een divers landschap van boomgaarden en weilanden. Langs de oevers vind je leuke stadjes zoals Leerdam en Beesd. Pittoreske straatjes, bloeiende appelbomen en kronkelige dijkjes: ik zoefde er allemaal langs! Verder maakte ik nog een stop bij Mariënwaerdt, Fort bij Asperen en restaurant Rustwat in Rhenoy.

Het gebruik van de fatbike

De fatbike is eigenlijk gewoon een elektrische fiets met dikke banden. Je hebt geen rijbewijs nodig, maar in tegenstelling tot een E-chopper moet je dus wel zelf trappen.

Ik vond de fatbike het perfecte vervoersmiddel om de streek te ontdekken. Al snel fiets je zo'n 20 kilometer per uur, en dat zonder enige moeite! Je legt dus gemakkelijk wat langere afstanden af. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik op een gegeven moment een ontzettend zere kont kreeg.

Goed om te weten! Draag geen losse broek, want deze kan gemakkelijk tussen de ketting van de fatbike komen.

De fatbike is een relaxed middel om een streek te verkennen

Extra leuk: fatbiken tijdens het bloesemseizoen

Spijk, het dorpje waar Stalenros gevestigd is, ligt in de gemeente West Betuwe. Dit is een van de regio's waar je in het voorjaar de bloeiende bloesembomen kunt bewonderen. Daarom is het extra leuk om een fatbike tussen eind maart en begin mei te huren. Op deze manier kun je de bloesemregio verkennen, mét het voorjaarszonnetje op je neus.

Goed om te weten! De bloeitijd van de bloesem in afhankelijk van het weer in de voorafgaande periode.

De bloesembomen bloeien tussen eind maart en begin mei

Locatie Stalenros Fatbike verhuurTarieven Stalenros fatbikes

De fatbikes zijn te huur voor €35 per dag of voor €25 voor 2 uur. Een kinderzitje is gratis.

Fatbiken langs de Linge samengevat

  • Rijden over dijkjes, door dorpjes en langs boomgaarden.
  • Geen rijbewijs nodig!
  • Ontspannen de regio verkennen.
  • Fatbikes te huur voor €35 per dag.

Ergens anders in Nederland touren?