Touren door de bollenvelden en de duinen met een E-chopper vanuit Noordwijk

Het is weer zover: de bollenvelden staan in bloei! Voor mij hét teken dat het voorjaar is begonnen. Ieder jaar probeer ik de velden te bezoeken, want van al die felgekleurde hyacinten, narcissen en tulpen word je toch meteen blij?!


Een E-chopper huren in Noordwijk

Dit jaar verkende ik de regio op een héle leuke manier: op een E-chopper! Je kent ze inmiddels vast wel: de grote elektrische scooters met de dikke banden en het brede stuur. Ze zijn perfect voor een dagje touren, want ze zijn stil en super gemakkelijk in gebruik. Je hebt alle tijd om rond te kijken en je kunt bovendien makkelijk stoppen waar je maar wilt. Ze maken je bezoek aan de streek super flexibel!

Let op! Je hebt een rijbewijs nodig voor het besturen van de E-choppers

Ik ging op pad met een E-chopper van E-chopper verhuur Noordwijk. Na een korte uitleg kon ik uit de startblokken en voordat ik het wist reed ik het eerste felgekleurde tulpenveld tegemoet. Er stond een lange file van auto's die allemaal wilden parkeren bij het veld, maar wij konden er gemakkelijk langs rijden en vooraan parkeren. Ideaal!

Niet veel later reed ik de duinen van Noordwijk in. Echt ontzettend leuk die afwisseling van bollenvelden en duin! Uiteraard maakte ik een stop en liep ik een stukje over het strand. Daarna lunchte ik in een sfeervolle strandtent in Noordwijk en struinde ik nog wat door de winkelstraten van de badplaats. Daarna hervatte ik mijn zoektocht naar de bloeiende velden en dat lukte goed! De narcissen waren al een beetje uitgebloeid, maar de hyacinten en tulpen stonden er prachtig bij!


Route door de Bollenstreek

E-chopper verhuur Noordwijk heeft verschillende routes voor je klaarliggen die je met behulp van de app Routiq kunt volgen. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een route te rijden. Enkele leuke bezienswaardigheden is de streek zijn:
  • De Keukenhof
  • De duinen en het strand bij Noordwijk
  • De dorpen Lisse en Noordwijkerhout
  • Attracties zoals De Tulperij, Tulip Experience Amsterdam, The Tulip Barn, Showtuin FBT en Museum De Zwarte Tulp
  • Kasteel Keukenhof, Slot Teylingen, ‘t Huys Dever en de St. Agathakerk

Tips voor een toertocht met de E-chopper

  • Neem een oplaadkabeltje voor je telefoon mee. Op het stuur van de E-choppers zit een telefoonhouder mét USB-poort. Zo kun je veilig navigeren, zonder dat je telefoon leeg gaat.
  • Houd er rekening mee dat je sinds 1 januari 2023 verplicht bent om een helm te dragen tijdens het scooteren. De helm kun je uiteraard gratis lenen van E-chopper verhuur Noordwijk en ook krijg je een haarnetje voor de hygiëne. 


Wanneer bloeien de bollenvelden?

Van eind maart tot begin mei kun je genieten van de bloeiende bollenvelden. De narcissen zijn als eerste aan de beurt, gevolgd door de hyacinten en tot slot de tulpen. Begin april zullen de narcissen en hyacinten al in volle bloei staan, maar voor de tulpen moet je nog wachten tot half april. Maar natuurlijk is de exacte bloeitijd lastig te voorspellen, want die hangt helemaal af van het weer in de voorafgaande maanden.

Tip! Op de Flower Map kun je zien welke velden al in bloei staan

Locatie E-chopper verhuur Noordwijk


Ook een E-chopper huren?

De E-choppers van E-chopper verhuur Noordwijk zijn te boeken van medio maart tot 31 oktober. Je kunt de scooters voor verschillende tijdsblokken huren.
  • Twee uur (25 kilometer) - €32,50
  • Drie uur (35 kilometer) - €37,50
  • Hele dag (40 tot 45 kilometer) - €59

De E-choppers kun je hier online reserveren. 

Bereikbaarheid en parkeren

Kom je met het openbaar vervoer? Reis dan naar bushalte Noordwijkerhout, Langelaan. Vanaf hier is het nog een paar minuten lopen naar de startlocatie.

Kom je met de auto? Dan kun je navigeren naar onderstaand adres en gratis parkeren op de parkeerplaats van Hotel Leeuwenhorst.

E-chopper verhuur Noordwijk
Langelaan 3
2211 XT Noordwijkerhout

Meer informatie? Bezoek dan de website e-chopperhurennoordwijk.nl.

Ergens anders touren met een E-chopper?