Dit was mijn 2020: ik ging op wintersport in Oostenrijk en toen kwam Corona...

2020: het was het jaar waarin ik onverwacht tóch mee kon op wintersport, het jaar dat ik meemetlee.nl lanceerde op 7 maart en het jaar dat Nederland in lockdown ging op 16 maart... Niet de beste tijd om een reisblog te beginnen, maarja... Niemand had de pandemie zien aankomen natuurlijk. Hoewel voor de meesten 2020 een verloren jaar is, is 2020 voor mij toch een ontzettend leuk jaar geworden. Ik heb mega veel van Nederland ontdekt en hoewel we niet konden reizen, heb ik toch een aantal héle leuke samenwerkingen gehad. 

Januari: Amsterdam

De eerste dagen van het nieuwe jaar begonnen meteen goed: ik reisde namelijk naar Amsterdam voor mijn jaarlijkse bezoekje aan het Amsterdam Light Festival. Voor een paar weken wordt onze hoofdstad omgetoverd tot een waar lichtjesparadijs en zijn er verschillende mooie lichtkunstwerken te bewonderen. 

Februari: wintersport in Oostenrijk

Het was nog even spannend of ik mee zou kunnen op wintersport. Ik had namelijk geen vrije week van de uni, maar mijn lessen waren zo gunstig dat ik door een week skippen eigenlijk niets zou missen. Ik kon dus toch mee, woehoeee! 

Ieder jaar gaan we naar het Oostenrijke Skiwelt Wilder Kaiser - Brixental. Ik weet het hele gebied inmiddels op mijn duimpje en ik vind het zó fijn om er een weekje te spenderen. Skiën geeft me het ultieme gevoel van vrijheid en in combinatie met de Oostenrijkse gezelligheid en het heerlijke eten, was het weer een week om nooit te vergeten!

Tijdens de wintersport hoorden we dat de eerste Coronagevallen in Oostenrijk bekend werden gemaakt. We deden er nog een beetje lacherig over, totdat we een week later zelf in lockdown gingen... Inmiddels was meemetlee.nl amper een week live. Wat een ontzettend slechte timing om een reisblog te starten...

Eén keer was ik dit jaar in het buitenland: wintersport in Oostenrijk

Maart: Dordrecht

Maart zag er dan ook niet zo rooskleurig uit. Ik bezocht Dordrecht een middagje en reed op een zondag naar een schaapskooi bij mij in de buurt om met pasgeboren lammetjes te knuffelen. Verder heb ik in deze maand niks kunnen ondernemen. Mijn leven bestond uit online studeren en artikelen schrijven over plekken waar ik eerdere jaren was geweest.

April: Kinderdijk

Wederom geen spannende maand. Door de strenge Coronamaatregelen ben ik alleen een keertje op de fiets gesprongen en naar de molens van Kinderdijk gereden om daar te wandelen. Dan is het wel fijn dat er mooie stukjes natuur op een steenworpafstand van m'n huis liggen!

In maart en april wandelde ik vooral op mooie plekjes in de buurt

Mei: drive-thru's

Mei was de maand dat de Corona drive-thru's als paddenstoelen uit de grond schoten. Ik heb uren achter mijn computer gezeten om een lijst met álle drive-thru's van Nederland te maken. Uiteindelijk is het een lijst van 120 drive-thru's geworden! Dit artikel is ontzettend populair geworden en wordt tot op de dag van vandaag nog ontzettend vaak bekeken. Ik moest natuurlijk ook zo'n drive-thru testen en daarom reed ik naar Heenvliet voor The Moo Ice drive-thru.

Mei was de maand van de drive-thru's waar ik een populair artikel over schreef

Juni: Utrecht en glamperen in de Achterhoek

In juni mocht er éindelijk weer meer! Ik reisde af naar een té leuke B&B in De Bilt en bezocht de stad Utrecht! Ook voer ik met een sloep langs de molens van Kinderdijk en had ik mijn eerste samenwerking met een accommodatie te pakken. Ik werd namelijk uitgenodigd om een weekendje te glamperen in een enorme tipi in de Achterhoek! Hoe vet?!

In juni had ik mijn eerste samenwerking met een accommodatie: bizar!

Juli: Amsterdam, op food tour in Brabant en kamperen in Friesland en Noord-Holland

In juli zou ik eigenlijk op roadtrip met de caravan door Oostenrijk en Italië gaan, maar in plaats daarvan ontdekte ik meer van Nederland. Ik voer met een fluisterbootje door Amsterdam en met een kano door Nationaal Park De Biesbosch. Ook ging ik op food tour door de provincie Noord-Brabant en leerde ik deze provincie écht goed kennen

Verder reisde ik af naar Zuid-Oost Friesland om daar een dikke week te kamperen en vervolgens reed ik door naar Noord-Holland. Daar bracht ik ook nog een dikke week door. Heerlijk! In 2,5 week tijd zag ik de Friese meren en bossen, de gezellige Friese stadjes, de authentieke Noord-Hollandse steden en natuurlijk het Noord-Hollandse strand. Het was een heerlijke vakantie in eigen land!

Ik kocht deze zomer ook een drone die tijdens mijn vakantie uiteraard getest moest worden

Augustus: Overijssel en Arnhem

Ook in de maand augustus ging ik lekker door met Nederland ontdekken. Ik kampeerde een weekendje in Overijssel en voer met een fluisterbootje door het prachtige Nationaal Park De Weerribben. Daarnaast maakte ik een mini-roadtrip door de omgeving Arnhem waarbij ik de regio in één dag ontdekte. Tot slot stond een bezoekje aan mijn favoriete dierenpark, Burgers' Zoo, op de planning!

Tijdens mijn mini-roadtrip door de omgeving Arnhem ontdekte ik kasteel Doorwerth

September: verlichtingsweek Kinderdijk en Alphen aan den Rijn

September begon goed met een bezoekje aan de jaarlijkse verlichtingsweek van Kinderdijk. Een week lang worden de molens dan in de spotlights gezet en oh wat is dit magisch! Verder was september een rustige maand. Ik sliep nog een nachtje op een woonboot in Alphen aan den Rijn en ik dineerde aan de Herengracht in Amsterdam.

In september sliep ik op een woonboot: hoe tof?!

Oktober: kasteel Maurick, Amerongen en de Achterhoek

Nog net voordat de horeca opnieuw sloot, bracht ik een bezoekje aan kasteel Maurick waar ik genoot van een fantastische high tea. We kregen meerdere gangen voorgeschoteld, we nipten thee uit wijnglazen en het kasteel is buitengewoon prachtig.

Verder ging ik op zoek naar vliegenzwammen in het Amerongse bos, en die vond ik in overvloed! Ik sloot oktober af met een weekendje in de Achterhoek waarbij ik de regio op een elektrische scooter verkende en logeerde in een knus boshuisje. Heerlijk om de herfst in de Nederlandse bossen door te brengen. Ik genoot meer dan ooit van de verkleurde natuur.

De herfst ervaarde ik in de Achterhoek

November: De Biesbosch, Hatertse Vennen en Kampina

November stond in het teken van natuur. Ik maakte een aantal prachtige wandelingen door de Kampina, door de Hatertse Vennen én ik spotte beversporen en zeearenden in Nationaal Park De Biesbosch. Als klap op de vuurpijl stond er tevens een nachtje in een waanzinnig Wikkelhouse aan de rand van De Biesbosch op de planning. Dit stond al zó lang op mijn lijstje en nu werd ik gewoon uitgenodigd als reisblogger! Echt zó bizar dat ik na een paar maanden reisbloggen als zulke toffe samenwerkingen mocht doen.

Overnachten in een Wikkelhouse in De Biesbosch stond al zó lang op mijn lijstje

December: Zuid-Limburg

De laatste maand van het jaar was rustig. Door de strengere Coronamaatregelen heb ik het één en ander moeten afblazen, maar mijn weekendje in Zuid-Limburg ging gelukkig wél door! Ik sliep een nachtje in een fantastische B&B en bezocht Vaals, het drielandenpunt en Valkenburg. Ook reden we een stuk van de Mergellandroute waarbij we dwaalden door het glooiende Limburgse landschap. 

2020 sloot ik af in het prachtige Zuid-Limburg

Mijn plannen voor 2021

Daar kan ik héél kort over zijn: die heb ik nog niet. Het wintersportseizoen is afgeblazen en ook is het onbekend wanneer we weer kunnen reizen. Ik hoop dat de maatregelen tegen de zomer wat minder streng worden en dat we hopelijk gevaccineerd zijn, zodat we in de zomer weer op pad kunnen! Tot die tijd blijf ik lekker doorgaan met Nederland ontdekken, want ook dichtbij huis is genoeg te zien!

Verslagen van mijn avonturen in 2020 lezen?